Indlæser Koncerter

Flat Bop er en trio, der tager udgangspunkt i hammondorglet, som er stammen i bandets lyd. Saxofonen og trommerne er med til at fuldende det klassiske trioformat, som især ses i den amerikanske orgeljazz. Musikken tager udgangspunkt i den jazzede tradition og har udviklet sig til at være en blanding af forskellige genrer som fx funk, soul og blues til mere moderne kompositioner, der stikker mere ud fra de gængse rammer.

I begyndelsen af 2021 var bandet i studiet i Aarhus for at indspille den seneste plade, El Butcho. Titlen er en fortsættelse af det samme vrøvlagtige sprog, som prægede første album, der hed Soupe de Loop.

Titlen refererer til en ung slagterdreng, der mildest talt ikke er for heldig i sit arbejde som slagterdreng. Det er ikke et gennemgående tema på albummet, at det handler om slagterdrengen, men det er her, musikken starter – med nummeret The Butcher.

El Butcho blev udgivet i foråret 2022 på vinyl, og herudover er der lavet en helt særlig bog, hvor alle noderne til musikken er samt billeder fra studiet med beskrivelser af de forskellige kompositioner. Featuring på udgivelsen er Stefan Ringive (trombone) og Bo Møller (guitar).

Bandet har optrådt hovedsageligt i Danmark og Norge og har givet koncerter på steder som La Fontaine, Jazzcup, Sønderborg Jazz club, Jazz Esbjerg, Tøjhuset (Fredericia), Herr Nilsen (Oslo), Kristiansand Jazzvesen samt en masse forskellige festivaler. Herudover er musikken fra Soupe de Loop blevet spillet på P8 Jazz fast i 2021.

Gruppen gæstes denne aften af en af La Fontaines favoritmusikere, Bo Møller på elektrisk guitar.

  • Christoffer Gausdal Find – saxofon
  • Gunnar Sjur Ringøen – hammondorgel
  • Chris Falkenberg – trommer
  • Bo Møller – guitar

English
Young and funky. Gunnar Sjur Ringøen is one of the new stars at the Hammond Organ in Scandinavia, and he presents a wonderful and refreshing take on soul jazz. Bo Møller at the guitar guests the trio this evening.